15/4/14

20 Πασχαλινές Συνταγές - Πασχαλινά Κουλουράκια με Πορτοκάλι και Αμύγδαλο




20 Πασχαλινές Προτάσεις
















































Πασχαλινά Κουλουράκια 2014


Το Σαββατο φτιάξαμε με τον Κώστα αυτά τα κουλουράκια πορτοκαλιού με αμύγδαλο, η συνταγή είναι μια πραλλαγή της κλασσικής συνταγής για κουλουράκια. Είναι πανεύκολα και πεντανόστιμα!



Υλικά (για 50 περίπου κομμάτια)

200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
1/2 κούπα ζάχαρη 
1/2 κούπα μέλι ή 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
2 κρόκους αυγών 
1 πορτοκάλι, το ξύσμα και τον χυμό του
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες σκόνη 
2 1/2 - 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( χρησιμοποίησα μισό μισό με ολικής)
3-4 κουταλιές της σούπας αμύγδαλο τριμμένο
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/3 κουταλάκι του γλυκού σόδα 
Για το άλειμμα
2 κουταλιές της σούπας γάλα 
1 κρόκος αυγού

Διαδικασία 

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα την ζάχαρη με το βούτυρο και το λάδι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τους κρόκους απο τα αυγά και στην συνέχεια την βανίλια, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκάλι.
Σε ενα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αμύγδαλο, το αλάτι, το baking powder, και την σόδα.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και το ενσωματώνουμε μέσα στο μείγμα μέχρι να σχηματίσουμε μια ζύμη. Η ζύμη θα είναι μαλακή και μπισκοτένια. Ίσα που ΔΕΝ θα κολλάει στα χέρια. 
Την χωρίζουμε σε δύο πλακέ δίσκους, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο (όχι η μια ζύμη επάνω στην άλλη για να κρυώσουν γρήγορα). Αφήνουμε την ζύμη 30 λεπτά τουλάχιστον στο ψυγείο.
Βγάζουμε το ένα κομμάτι ζύμης και πλάθουμε κουλουράκια σε αλευρωμένη επιφάνεια. Μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ή λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε 18 - 20 λεπτά στους 170 βαθμούς μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα στις άκρες. 
Αν θέλετε τα μπισκοτάκια σας πολύ τραγανά τότε αφού κρυώσουν τα επιστρέφουμε και πάλι στον φούρνο στους 170 για 10 λεπτά επιπλέον.

Καλό Πάσχα, σας φιλούμε γλυκά!


Ο Κώστας με το λαζαράκι του
******************************************************************
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα! Λίγες μέρες μείνανε για την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα, εύχομαι να περάσετε όμορφα με τους δικούς σας ανθρώπους.
Μερικές προτάσεις για το Πασχαλινό τραπέζι και τα φετινά κουλουράκια που φτιάξαμε με τον Κώστα.
Καλή Ανάσταση!



11 σχόλια:

  1. Υπέροχες ιδέες Έρη μου!!!
    Και ο Κώστας πολύ γλυκός!
    Σου εύχομαι ευτυχισμένο Πάσχα!
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις μερικές συνταγές εδώ......... απίστευτα γευστικές!!!! Έσωσα όλη τη σελίδα για να τα μελετήσω περαιτέρω! Με τρέλανες κυριολεκτικά βραδιάτικα!

    Α! να μη το ξεχάσω...γλύκας ο μικρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση Ερη μου!
    Να περάσεις πολύ όμορφα!
    Και να μου φιλήσεις τον κούκλο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα είναι τέλεια!!! Μπράβο κουκλίτσα μου, να μου φιλήσεις το γλυκό σου Κωστάκη!!!
    Σας ευχόμαστε καλό Πάσχα με υγεία, να περάσετε πολύ όμορφα!!! Πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ότι είσαι καταπληκτική είναι γνωστό πλέον σε όλους και όλες μας! Θαυμάζω την ποιότητα , την φαντασία , την άψογη παρουσίαση , την πολύ καλή φωτογραφία σου και την εξαιρετική ισοροπία στις γεύσεις σου! Έρη είμαι θαυμάστρια σου και σε καμαρώνω! Καλό Πασχα με υγεία εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή Μεγάλη Εβδομαδα σε όλους μας!

    mononai.blogspot.gr
    fetoula.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολύ ωραίες προτάσεις ναστε καλά
    καλή ανάσταση καλό πάσχα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα φτιάξω σίγουρα την πατατοσαλάτα!Πολλά φιλιά,Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ καλή η λίστα με τις συνταγές Έρη, θα προσπαθήσω να φτιάξω το εκμέκ! Εύχομαι σε εσένα και την οικογενειά σου καλή Ανασταση και καλό Πάσχα!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολυ ωραιες όλες σου οι προτασεις και τα κουλουρακια που εφτιαξες με τον καταπληκτικο βοηθο σου επισης τελεια ,καλο Πάσχα ,καλη Ανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Una gran colección se ve todo muy rico,abrazos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!