Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νηστίσιμες Σοκολατένιες Τρούφες με Τραγανές Νιφάδες Ρυζιού και Ταχίνι




Νηστίσιμες Σοκολατένιες Τρούφες με Τραγανές Νιφάδες Ρυζιού και Ταχίνι

Υλικά (περίπου 20 τρουφάκια)
3 - 3 1/2 κούπες αποξηραμένες νιφάδες ρυζιού (χρησιμοποίησα απο καστανο ρύζι)
3/4 κούπας ταχίνι
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ή μέλι
1 κούπα σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
Τριμμένα ξηροκάρπια για την επικάλυψη

Διαδικασία

Σε ενα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με την ζάχαρη. Το πόσο ζάχαρη θα βάλετε εξαρτάται απο τα γούστα σας, έχετε υπόψιν σας ότι έτσι κ αλλιώς είναι γλυκιά η κουβερτούρα.
Προσθέτουμε κούπα κούπα τις νιφάδες ρυζιού και ανακατεύουμε ωσπου να έχουμε ενα μείγμα που να στέκεται καλά στο κουτάλι. 
Στρώνουμε ενα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και με την βοήθεια του εργαλείου που κάνουμε μπάλες παγωτού, πιέζουμε κάπως την γέμιση και αφήνουμε το τρουφάκι στο ταψί. Ανα δυο τρία τρουφάκια το κουτάλι θέλει λίγο πλύσιμο γιατί το ταχίνι θα σας δυσκολέψει.
Η Marina του yummy mummy, άπλωσε την γέμιση σε ενα ταψί, έστρωσε απο πάνω την σοκολάτα και τα έκοψε σε μπάρες!
Βάζουμε στο ψυγείο τα τρουφάκια μας για 30 λεπτά και λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με 3-4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο.

Χρησιμοποιώντας 2 πιρούνια ακουμπάμε το τρουφάκι απο την κοίλα πλευρά στην κουβερτούρα και μια κίνηση απαλά γυρνάμε και απο την άλλη. Αφήνουμε το σοκολατένιο τρουφάκι σε αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα ξηροκάρπια και  συνεχίζουμε με προσοχή τα υπόλοιπα.
Κρυώνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά πριν σερβίρουμε.



Καλή Επιτυχία!
***********************************************

Καλή εβδομάδα!
Διανύουμε την εβδομάδα διακοπών μας άρρωστοι παρακαλώ, ο μικρός ξύπνησε την Παρασκευή με βήχα και καταρροή, ακόμη δεν έχει συνέλθει αν και είναι καλύτερα, απο χθες όμως μου το μετέφερε κ εμένα να μην είμαι παραπονεμένη ;) ... Ευτυχώς μιλάμε για μια εποχική ίωση που προσβάλει το αναπνευστικό αλλά ως εκεί. Δεν έχουμε πυρετό ούτε πολύ βήχα. 
Οι θερμοκρασίες επιτέλους ανέβηκαν σε κανονικά επίπεδα και ο ήλιος μέρα με την μέρα πιο δυνατός, βοηθάει ακόμη περισσότερο τις σκέψεις πως η Άνοιξη είναι κοντά.
Νηστίσιμο γλυκάκι σας έχω σήμερα, πανεύκολο και πεντανόστιμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι δημητριακά θέλετε απλά να έχετε στο μυαλό σας ότι όσο πιο μικρά είναι τόσο καλύτερα "δένουν" μεταξύ τους και σχηματίζεται εύκολα το τρουφάκι.

Η ιδέα της συνταγής είναι απο το Yummy Mummy Kitchen.