8/11/13

Muffins με Μήλο κ Πανεύκολη Καραμέλα





Apple Caramel Muffins that is...

Τι κάνετεεεε?
Σήμερα με πολύ χαρά θα σας συστήσω την Chris και το Cafe,  ένα απο τα αγαπημένα μου ξενόγλωσσα blogs το οποίο είχα την τύχη να ανακαλύψω απο νωρίς και είμαι παρατηρητής της μεγάλης επιτυχίας του.
Η Chris με πολλές σπουδές στην μαγειρική, είναι αυτή που διαλέγει το μενού, το μαγειρεύει, κάνει το food styling μαζί με τον επι 35 χρόνια σύζυγο της, ο οποίος είναι και ο φωτογράφος - σκηνοθέτης της κάθε συνταγής.
Νομίζω ότι αξίζει να επισκεφθείτε το Cafe και να δείτε την μεγάλη και πεντανόστιμη βάση συνταγών που έχουν φτιάξει η Chris και ο Scott. Κ αν έχετε αμφιβολίες, τότε φτιάξτε αυτά τα μηλοκεκάκια με την πανεύκολη καραμέλα και θα πειστείτε!
Σας φιλώ γλυκά.
Συνταγές προσαρμοσμένες απο το "The Cafe Sucre Farine"

Υλικά

Για την τραγανή επικάλυψη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1/3 της κούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κούπα καρύδια ή αμύγδαλα χοντροκομμένα
Για τα muffins
1 κούπα γάλα
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
1/2 κούπα λάδι
1 κούπα ζάχαρη
1 αυγό
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 1/2 κουταλάκια baking powder
1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
2 μήλα κομμένα σε κομματάκια (Έβαλα ένα μεγάλο)
Για την καραμέλα 
1/2 κούπα βούτυρο
3/4 κούπας σκούρη καστανή ζάχαρη
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
μια τσιμπιά αλάτι

Διαδικασία

Προσθέτουμε την κουταλιά γιαούρτι μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ενα μπολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά της τραγανής επικάλυψης και τα τρίβουμε με τα δάχτυλά μας να ενωθούν καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους  205 βαθμούς Κελσίου και στρώνουμε ενα ταψάκι για μάφινς με τα ειδικά χαρτάκια. Εαν δεν έχουμε χαρτάκια τότε βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι τις θήκες για να μην κολλήσουν τα κεκάκια.
Σε ενα μπολ προσθέτουμε το λάδι με την ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με σύρμα. Προσθέτουμε το αυγό, χτυπάμε, προσθέτουμε την βανίλια και τέλος το γάλα με το γιαούρτι.
Σε ενα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλέυρι με το baking powder, την σόδα και το αλάτι. Προσθέτουμε μέσα και τα κομματάκια μήλου και ανακατεύουμε να αλευρωθούν καλά.
Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν τα υλικά (δεν ανακατεύουμε πολύ).
Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες και απο πάνω προσθέτουμε λίγο απο το μείγμα της τραγανής επικάλυψης. Αν θέλουμε προσθέτουμε και μερικά κομματάκια μήλου μαζί με την τραγανή επικάλυψη.
Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 205 και στην συνέχεια χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 και ψήνουμε για άλλα 12 λεπτά.
Μπήγουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός muffin και αν η οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή τότε είναι έτοιμα.



Για την πανεύκολη καραμέλα,
Βάζουμε σε ενα κατσαρολάκι - σε μέτρια φωτιά -  το βούτυρο και μόλις αρχίσει να λιώνει προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε να δημιουργηθεί σαν καραμέλα, να πάρει μια βράση και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την βανίλια. Ανακατεύουμε, φέρνουμε σε βράση χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για περίπου 5 λεπτά. Εχετε υπόψιν σας ότι η καραμέλα συμπυκνώνεται πολύ όταν κρυώνει.  Σερβίρεται ζεστή ή διατηρείται στο ψυγείο. Εαν στο ψυγείο σφίξει πολύ τότε ένα ζέσταμα θα κάνει το θαύμα του!



Πολύ Καλό σας Σαββατοκύριακο!!!

15 σχόλια:

  1. Καλώς την!!!
    Όντως πολύ ωραίο το μπλόγκ της Chris!!! Έχω φτιάξει κι εγώ μια συνταγή της, πίτσα με φράουλες και κοτόπουλο και την έχω αναρτήσει. Πολύ σπέσιαλ πίτσα!!
    Τα μηλομαφινάκια φαίνονται σούπερ νόστιμα και θέλω πολύ να δοκιμάσω τη σάλτσα καραμέλας!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήλο και καραμέλα, τι υπέροχος συνδυασμός! Σαν τα καραμελωμένα μηλαράκια που τρώγαμε παιδιά. Ο συνδυασμός τους σε μικρά, αφράτα muffins φαίνεται ακόμη πιο δελεαστικός. Με βάζεις σε πειρασμό να μπω στην κουζίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλεια φαίνονται Ερη μου
    Και η καραμέλα από πάνω τα κάνει δελεαστικά.
    Μύρισε η κανέλα :)

    ΦΙλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή η καραμέλα τελικά πάει παντού! Και τα μηλομαφινάκια φαίνονται λαχταριστά και πανεύκολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πρώτη σου φωτογραφία φοβερή!!
    Τα βάζω στα υπόψιν.
    Καλή Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έρη μου καλησπέρα! Επιτέλους τα πράγματα στο σπίτι μου ησύχασαν και μπόρεσα να μπω σε μια κάποια ρουτίνα, ώστε να ξαναβρω λίγο χρόνο να περάσω από το μπλογκ σου! Μου έλειψαν οι συνταγές σου! Πολύ ενδιαφέροντα τα μαφινάκια καραμέλες και φοβερές φωτογραφίες! Ευκαιρία να σε ενημερώσω ότι έχω καινούρια διεύθυνση στο μπλογκ: www.foodaki.gr για το Ελληνικό και www.foodaki.eu για το Αγγλικό. Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καταπληκτικα φαινονται!
    οσο για το μπλόγκ της chris, μου ήταν άγνωστο μέχρι τώρα, νομίζω όμωε οτι θα γινει απο τα αγαπημένα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από τα πιο αγαπημένα μας ξένα blogs!
    Τα μαφινάκια υπέροχα! Μήλο και καραμέλα, τι καλύτερο!
    Καλά να περνάς Έρη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λιώνωωωω!!!
    Θεικά είναι μπράβο. :)
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ωραία φαίνονται και με τόσο ωραία υλικά θα είναι και πολύ νοστιμα,να είσαι πάντα καλά πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγκλονιστικό μπλόγκ!!
    Φωτογραφίες πολύ ιδιαίτερες !! Επαγγελματικές φυσικά!
    Διάλεξες πολύ ωραία συνταγή.

    Φιλάκια Ερη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα!! πολύ ωραία φαίνονται και λαχταρστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα muffin σου φαίνονται καταπληκτικά !!!!
    Θα τα δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. νιωθω ηδη να τα μυριζω!!!!φιλια πολλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!