Εύκολο Δίχρωμο Cheesecake




Υλικά (Μια κουμπωτή φόρμα 22 εκατοστών) 
(Ιδέα απο το Food Network)

Βούτυρο ή λάδι για την φόρμα
10 μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας, σπασμένα και τριμμένα με τα χέρια
600 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κούπα σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια ή bits σοκολάτας


Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165 - 170 βαθμούς Κελσίου (325F).
Τυλίγουμε την φόρμα εξωτερικά με διπλό αλουμινόχαρτο.
Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε καλά το εσωτερικό της φόρμας και πασπαλίζουμε το 1/3 της ποσότητας των μπισκότων.
Χτυπάμε με μίξερ το τυρί κρέμα  να μαλακώσει καλά και προσθέτουμε την ζάχαρη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και τέλος τα αυγά. Ανακατεύουμε ίσα ίσα να αναμειχθούν τα υλικά.
Χωρίζουμε το μείγμα μας σε δύο ίσα μέρη.



Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μυκροκυμμάτων την σοκολάτα και μόλις λιώσει καλά, την προσθέτουμε στο ένα μείγμα και ανακατεύουμε ζωηρά να ενσωματωθεί καλά και να έχουμε ένα σοκολατένιο μείγμα.
Ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα, ακριβώς στο κέντρο της φόρμας την μισή ποσότητα από το λευκό μείγμα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το σοκολατένιο μείγμα και πάλι στο κέντρο του ταψιού πάνω από το λευκό μείγμα.
Στην συνέχεια την υπόλοιπη ποσότητα από το λευκό μείγμα.
Τέλος την υπόλοιπη ποσότητα του σοκολατένιου μείγματος.



Τοποθετούμε την φόρμα μέσα σε ένα ταψί και προσθέτουμε βραστό νερό να καλύψει περίπου τα 2/3 του ύψους του ταψιού.
Ψήνουμε το cheesecake για 1 ώρα, 1 ώρα κ ένα τέταρτο, μέχρι στο κέντρο του να τρέμει ακόμη.
Κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το cheesecake για 30 λεπτά μέσα στο φούρνο με την πόρτα του φούρνου μισανοιγμένη.



Μετά τα 30 λεπτά, αφαιρούμε την φόρμα με το cheesecake μέσα από το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στην φόρμα.
Μόλις κρυώσει, πρέπει να μπει στο ψυγείο για μία νύχτα ή τουλάχιστον 4 ώρες.



 Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε τότε πασπαλίζουμε από πάνω από το cheesecake τα υπόλοιπα τριμμένα μπισκότα και σερβίρουμε.



Καλή Απόλαυση!!

Λογάκια

Για να έχετε όσο το δυνατόν πιο "καθαρά" πλαινά στα κομμάτια που θα κόψετε, βουτάτε το μαχαίρι κάθε φορά που κόβετε σε ζεστό νερό και σκουπίστε το μαχαίρι με χαρτί κουζίνας ή νωπό πανί.
*********************************************
Καλή εβδομάδα!
Εβδομάδα της γιορτής των ερωτευμένων, γιορτή που για να είμαι ειλικρινής δεν με ενδιέφερε ποτέ στην Ελλάδα. 
Εδώ στον Καναδά και γενικότερα στην Βόρειο Αμερική, είναι μια γιορτή φυσικά εντελώς εμπορική αλλά πολύ δημοφιλής.
Να φανταστείτε τα παιδάκια απο το νηπιαγωγείο ακόμη παροτρύνονται απο τους δασκάλους και το έθιμο, να ετοιμάσουν καρτούλες και να ανταλλάξουν με τις συμπάθειες τους!
Δεν το σχολιάζω καθόλου και αλλάζω θέμα.
Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί αυτή την εβδομάδα που διανύουμε και ξεκινώντας από αύριο, θα σας έχω τις πιο απίθανες καταπληκτικές συνταγές απο κάποιες γυναίκες διαμάντια που φτιάχνουν θαύματα στα σπίτια τους για τις οικογένειες τους αλλά και για όλο το κόσμο.
Αυτές τις κυρίες, τις παρακολουθώ, θαυμάζω τις δημιουργίες τους και επικοινωνούμε μέσω Facebook, μέσω του οποίου η κάθε μία μοιράζεται τις δημιουργίες της με πολλούς ανθρώπους.
Σε αυτές τις φοβερές γυναίκες λοιπόν, είναι αφιερωμένο και το σημερινό γλυκό το οποίο ελπίζω να σας αρέσει

Η παρασκευή του είναι τόσο μα τόσο απλή, θα σας θυμίσει την τεχνική με την οποία φτιάχνεται το Zebra Cake και το αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα εντυπωσιακό. Η γεύση δε, απλά καταπληκτική!