Cupcakes με Πορτοκάλι, Καρότο και Τζίντζερ, με Frosting Τυρί Κρέμα



Υλικά (Ιδέα απο το Food Network)

1 1/3 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
μια τσιμπιά αλάτι
2 αυγά
2/3 της κούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 1/3 της κούπας καρότο τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
Ξύσμα απο ενα πορτοκάλι
Για το Frosting (Δείτε λεπτομέρειες στα λογάκια)
1/4 της κούπας τυρί κρέμα (56-57 γραμμάρια)
1/4 της κούπας βούτυρο κρύο αλλά μαλακό ( 56-57 γραμμάρια)
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 κούπες άχνη ζάχαρη

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω.
Ντύνουμε ενα ταψί για μέτρια muffins με τα ειδικά χαρτάκια.
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder, την σόδα το τζίντζερ, την κανέλα και το αλάτι. Κρατάμε στην άκρη.
Σε ενα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη (Δεν χρειάζεται μίξερ αλλά αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε), το λάδι, την βανίλια και τέλος προσθέτουμε το καρότο και το ξύσμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού μέσα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με δάρτη να ενσωματωθούν τα υλικά.
Μοιράζουμε στις θήκες των muffins μέχρι τα 2/3 της χωρητικότητας και ψήνουμε τα muffins για 20 - 25 λεπτά, ή μέχρι όταν πατάμε ελαφρώς το κεκάκι στην επιφάνεια του με το δάχτυλο μας, επανέρχεται στην θέση του (φέρνει αντίσταση).
Τα αφήνουμε 5 λεπτά μέσα στο ταψί να κρυώσουν ελαφρώς και στην συνέχεια τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

 
Για το Frosting, χτυπάμε με μίξερ το τυρί με το βούτυρο μέχρι να ενσωματωθούν και προσθέτουμε την βανίλια και την άχνη ζάχαρη 1/2 κούπα την φορά. Βάζουμε σε κορνέ (΄μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενα σακουλάκι το οποίο αφού το γεμίσετε θα κόψετε την άκρη του) ή χρησιμοποιούμε απλώς ένα μαχαίρι και ντύνουμε τα κεκάκια μας.

Εγώ χρησιμοποίησα κορνέ με αστέρι στην μύτη.



Καλή Επιτυχία!

Λογάκια
Η ποσότητα του frosting που σας δίνω είναι ακριβώς για τα 12 κεκάκια του ταψιού, όπως τα βλέπετε στην οθόνη, δηλαδή όχι με πολύ frosting. Αν θέλετε να δώσετε ύψος στο frosting σας και το θέλετε πιο πλούσιο διπλασιάστε τις ποσότητες για τα υλικά του Frosting.

Η επόμενη συνταγή του Captain Cook για το "Κέικ της Δευτέρας" θα είναι σε δυο εβδομάδες δηλαδή στις 12 Νοεμβρίου.
******************************************
Καλή εβδομάδα!
Σήμερα ξεκινάει για το Captain Cook ένα νέο μαγειρικό παιχνίδι το οποίο σκέφτηκε και πρότεινε η φίλη Νοτούλα απο το blog ΜΑΦΙΑ. Σύμφωνα με το παιχνίδι λοιπόν, δυο Δευτέρες τον μήνα, όποιο blog θέλει, θα φτιάχνει το Κέικ της Δευτέρας. Απο ότι είδα σήμερα μπορείτε να δείτε κέικ στην ΜΑΦΙΑ, το Cook and Feed, στη Μάνα του Λόχου , το Elpida's Little Corner και φυσικά εδώ στο Captain Cook.  Ευχαριστούμε πολύ Νοτούλα για την πολύ ωραία ιδεά!

Όπως θα ξέρετε εμείς εδώ βρισκόμαστε σε ρυθμούς Halloween και το Σάββατο φτιάξαμε αυτά τα κεκάκια για να τα πάμε δωράκι σε συμμαθητή του Κώστα. Είναι πολύ καλή συνταγή, πανεύκολη και πρέπει να την δοκιμάσετε!