Αυθεντικά Spring Rolls στον Φούρνο



Καλημέρα! Ελπίζω να περάσατε όμορφα την Πρωτομαγιά σας, να τον πιάσατε τον Μάη, να χαρήκατε την φύση και να διασκεδάσατε!  Για εμάς εδώ δεν είναι αργία οπότε ήταν ακόμη μια συνηθισμένη μέρα. 
Σήμερα σας έχω την αυθεντική συνταγή για τα γνωστά Κινέζικα Spring Rolls με την διαφορά ότι εμείς θα τα κάνουμε στον φούρνο. Αν βρείτε αυθεντικά φύλλα για spring rolls - θα τα βρείτε στο τμήμα με τα κατεψυγμένα στο σουπερ μάρκετ - πάρτε τα γιατί είναι διαφορετικά από το δικό μας φύλλο. Αν όμως δεν τα βρείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δικό μας φύλλο κρούστας το οποίο θα πρέπει να κόψετε σε τετράγωνα 17Χ17 εκατοστά. Σχετικά με την γέμιση, μπορείτε να κάνετε τις δικές σας προσθήκες αλλά μην παραλείψετε να προσθέσετε την Hoisin Sauce την οποία σας λέω πως να την φτιάξετε στο σπίτι σε περίπτωση που δεν θέλετε να την αγοράσετε έτοιμη σε μπουκάλι.
Έχουν αρκετά υλικά δεν είναι όμως δύσκολα στην παρασκευή ούτε παίρνουν πολύ ώρα για να γίνουν. Είναι ιδανικά για πάρτυ ή μπουφέ!

Υλικά (για 12 ρολά)

Για την Hoisin Sauce
4 κουταλιές της σούπας Σόγια Σως
2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι ρυζιού ή λευκό ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο (χρησιμοποιώ το λάδι που βγαίνει πάνω στο ταχίνι)
2-3 σταγόνες ταμπάσκο
Πιπέρι
Για τα ρολά
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κούπα φρέσκα μανιτάρια (αν βρείτε σιτάκε) κομμένα σε λωρίδες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ τριμμένο
2 κούπες λάχανο κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
1 καρότο τριμμένο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομματάκια
1/2 κούπα νερό
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας hoisin sauce που φτιάξαμε
12 φύλλα για spring rolls
1/2 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
Για την σάλτσα που τα συνοδεύει
1 κουταλιά της σούπας ξύδι απο ρύζι ή λευκό ξύδι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας νερό
2 κουταλάκια του γλυκού σόγια σως
1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
1/2 κουταλάκι μπούκοβο ή ψιλοκομμένη φρέσκια καυτερή πιπερίτσα

Διαδικασία

Φτιάχνουμε την hoisin sauce χτυπώντας όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να έχουμε μια σάλτσα.


Απο αυτη την σάλτσα θα χρησιμοποιήσουμε μόνο 1 κουταλιά της σούπας αλλά μην ξεγελιέστε, είναι απαραίτητη. Έχει συμπυκνωμένη γεύση και είναι αυτό το υλικό που δίνει την χαρακτηριστική γεύση στα Spring Rolls. Την υπόλοιπη που θα σας περισσέψει, κρατήστε την στο ψυγείο κλεισμένη σε βαζάκι δεν παθαίνει τίποτα.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τις δυο κουταλιές λάδι. 
Προσθέτουμε τα μανιτάρια ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το τζίντζερ και ανακατεύουμε για άλλο ένα λεπτό.
Προσθέτουμε το λάχανο, το καρότο, την πιπεριά και ανακατεύουμε για 4 λεπτά.
Σε ένα ποτήρι προσθέτουμε την 1/2 κούπα νερό με την hoisin sauce και το κορν φλάουρ.


Σβήνουμε με αυτό το υγρό τα λαχανικά μας, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά. Αφήνουμε την γέμιση στην άκρη να κρυώσει.
Ανοίγουμε την συσκευασία με τα φύλλα μας και βρέχουμε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας με το οποίο θα κρατήσουμε τα φύλλα σκεπασμένα κατα την διαδικασία για να μην στεγνώσουν (αυτο ισχύει και για την περίπτωση που θα χρησιμοποιήσετε δικό μας φύλλο). Εχουμε κοντά μας κ ενα ποτηράκι με νερό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 220 βαθμούς.
Τοποθετούμε σε επιφάνεια ένα φύλλο με την γωνία προς τα επάνω και βάζουμε δυο κουταλάκια του γλυκού από την γέμιση λίγο πιο κάτω από το κέντρο του φύλλου (βήμα 2). Τυλίγουμε  μια φορά προς τα μέσα (βήμα 3), μαζεύουμε τα πλαϊνά (βήμα 4), βρέχουμε την άκρη στην επάνω γωνία με λίγο νερό (βήμα 5) και συνεχίζουμε να τυλίγουμε το Spring Roll μας.



Το τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα Spring Rolls. Τα αλείφουμε χρησιμοποιώντας ένα πινέλο με λίγο λάδι ανακατεμένο με το 1/2 κουταλάκι σησαμέλαιο και ψήνουμε για 20 λεπτά γυρνώντας τα στα 12 λεπτά από την άλλη πλευρά.


Για την συνοδευτική σάλτσα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε!


Καλή Όρεξη!