24/2/12

Cheesecake με Mπισκότα Oreo




Γλυκάκι! Ενα γλυκάκι διαφορετικό και όχι απο τα δικά μου χεράκια..! Σήμερα ξεκινάει μια καινούργια στήλη στο Captain Cook, μια στήλη αφιερωμένη στην φιλία και στις σχέσεις μας μέσα στο δίκτυο και το blogging..Μια φορά τον μήνα θα έχω την χαρά να φιλοξενώ την συνταγή ενός άλλου αγαπημένου food blog.
Ποδαρικό λοιπόν σε αυτη τη νέα στήλή, έχει την καλοσύνη να μου κάνει η αγαπημένη μου Ερμιόνη απο το The one with all the tastes!
Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που δεν γνωρίζει αυτό το αγαπημένο blog, με τις εύκολες στην παρασκευή και τόσο προσεγμένες συνταγές, με τις υπέροχες φωτογραφίες και τα καλογραμμένα κείμενα γεμάτα εικόνες και συναισθήματα.
Οταν ανακάλυψα το blog της Ερμιόνης ενθουσιάστηκα με τις πρωτότυπες συνταγές, τις πανέμορφες φωτογραφίες και το έξυπνο food styling..
Μετά όμως απο όλο αυτον τον καιρό που παρακολουθώ το  The one with all the tastes, περισσότερο απο όλα με έχει σκλαβώσει και ενθουσιάσει ο χαρακτήρας της Ερμιόνης η οποία πραγματικά πρέπει να είναι ο πιο γλυκός άνθρωπος στον κόσμο! Θαυμάζω και κοιτάζω προς τα θετικά άτομα στην ζωή μου γιατι με εμπνέουν και με κάνουν να νιώθω καλά, άνετα. Η Ερμιόνη έχει ακριβώς αυτο το χάρισμα και αυτό φαίνεται απο τα κείμενά της αλλά και απο τις κινήσεις της στην μπλογκόσφαιρα.
Το Τhe one with all the tastes θα σας εντυπωσιάσει με τις υπέροχες γλυκές και αλμυρές γεύσεις του και σε περίπτωση που ψάχνετε κάποια διαφορετική απο τα συνηθισμένα συνταγή για μπισκότα τότε βρήκατε το blog σας!
Ευχαριστώ απο καρδιάς την Ερμιόνη που μου έκανε την τιμή να φιλοξενήσω μία συνταγή της στο πρώτο μου guest post και σας παραδίδω στα χέρια της..

"Είμαι ενθουσιασμένη και ελαφρώς συγκινημένη, καθώς γράφω το πρώτο μου guest post για ένα από τα πολύ αγαπημένα μου blogs… Όταν η καλή μου φιλενάδα Έρη μου ζήτησε να ετοιμάσω μια ανάρτηση για το Captain Cook, σχεδόν στενοχωρήθηκα που δεν είχα εύκαιρη μια σκούφια ανά χείρας, για να την πετάξω ψηλά όλο χαρά!
Η Έρη είναι ένα εξαιρετικό άτομο, πρόσχαρο, ευγενικό και αισιόδοξο… Την παρακολουθώ σχεδόν από την πρώτη στιγμή που δημιούργησε αυτό το blog και χαίρομαι ιδιαίτερα να τη βλέπω να πειραματίζεται με υλικά και τεχνικές, να εξελίσσεται όχι μόνο ως μαγείρισσα αλλά και ως φωτογράφος και τελικά να ανακαλύπτει το δικό της μονοπάτι μέσα στο θαυμαστό κόσμο της μαγειρικής. Οι αναρτήσεις της πάντα έχουν να προσφέρουν κάτι: μια φρέσκια ιδέα, μια πρωτότυπη συνταγή, μια διαφορετική τεχνική, μια ενδιαφέρουσα πληροφορία, μια λαχταριστή εικόνα…
Συγχωρήστε τους κακούς μου τρόπους, δεν λειτουργώ έτσι συνήθως! Από τον ενθουσιασμό μου παρέλειψα να συστηθώ! Για όσους δεν με ξέρουν λοιπόν, είμαι η Ερμιόνη και έχω το blog The one with all the tastes… Πρόκειται για ένα σχετικά καινούριο blog, το οποίο δημιουργήθηκε τον περασμένο Ιούνιο ενώ βρισκόμουν σε άδεια μετά τη γέννηση της κορούλας μου.
Οι συνταγές που παρουσιάζω είναι εμπνευσμένες από βιβλία, περιοδικά και blogs μαγειρικής, προσαρμοσμένες στους ρυθμούς και τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Εύκολα και γρήγορα πιάτα, με απλά υλικά, δοσμένα με μια πιο μοντέρνα ματιά… αυτός είναι με λίγα λόγια ο χαρακτήρας των tastes…
Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω την Έρη για την τιμή που μου έκανε να με καλέσει στο «σπίτι» της. Ομολογώ ότι πέρασα αρκετές ώρες σκεπτόμενη τι θα ετοίμαζα για αυτή την ξεχωριστή περίσταση. Αναζητούσα κάτι που να ταιριάζει με το χαρακτήρα της οικοδέσποινάς μου, κάτι παιχνιδιάρικο, απλό, ανάλαφρο και γλυκό. Το cheesecake με μπισκότα Oreo στο οποίο κατέληξα τελικά, είναι αυτό ακριβώς που έψαχνα… Σας αφήνω να το απολαύσετε…

Cheesecake με μπισκότα Oreo



Υλικά για 1 φόρμα με διάμετρο 21 εκ.


Για τη βάση
1 1/2 πακέτο των 176 γραμμ. μπισκότα Oreο θρυμματισμένα
100 γραμμ. βούτυρο λιωμένο (χρησιμοποίησα becel)
Για την κρέμα
330 γραμμ. κρέμα γάλακτος
300 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
170 γραμμ. άχνη ζάχαρη
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανιλίνες)
1/2 πακέτο των 176 γραμμ. μπισκότα Oreo θρυμματισμένα
Για την επικάλυψη
125 γραμμ. κουβερτούρα
70 γραμμ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά βούτυρο


Διαδικασία

Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε αυτό το μίγμα σε μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο και διάμετρο περίπου 21 εκ. Την αφήνουμε στην άκρη και προχωρούμε στη γέμιση.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα. Σταδιακά αυξάνουμε την ταχύτητα και σταματάμε το χτύπημα μόλις δούμε ότι έχουμε μια σφιχτή σαντιγί. Προσέχουμε ωστόσο να μην χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος υπερβολικά και γίνει σαν βούτυρο.
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε ένα αφράτο μίγμα. Σιγά-σιγά ρίχνουμε το μίγμα αυτό στη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή μαρίζ. Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα ενσωματώνουμε και αυτά στην κρέμα με απαλές κινήσεις.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και ισιώνουμε την επιφάνειά της με την ανάποδη ενός κουταλιού.
Τέλος, ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και περιμένουμε 10’ να πέσει η θερμοκρασία του μίγματος.
Στρώνουμε τη σοκολατένια επικάλυψη πάνω από την κρέμα και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον και ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ."




YUM!!!! Και καλό Τριήμερο!!! (Έρη)

51 σχόλια:

  1. Τι βλέπουν τα μάτια μου πρωι πρωι!!!! Απίθανη η συνταγή και υπέροχη η ιδέα σου να φιλοξενεις συνταγές απο φιλικά blogs!!!! Μπραβο στην Ερμιόνη λοιπόν και συμφωνώ μαζι σου σ αυτα που λες!!! Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένε μου Σοφοκλή σ'ευχαριστώ πολύ, να περάσεις τέλεια το τριήμερο! Φιλάκια

      Διαγραφή
  2. καλημερααααααααααααααααααααα....πόσο ωραίο είναι το γλυκό;;;;;;θέλω όλο το ταψί...!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τάνια και εγώ αν το είχα πολύ πιθανον να "γονάτιζα" το ταψί!

      Διαγραφή
  3. πραγματικα κοριτσια λυπηθειτε μας....ειμαστε στην δουλεια....και το μονο γλυκο εδω ειναι ο καφες μας..χαχαχα
    καλημερα ολη μερα και τρελο τριημερο κεφιου και με τετοιες σοκολατενιες απολαυσεις!!!!

    η κριση θελει και στιγμες καλοπερασης..τι λετε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πόσο θα ταιριαζε με το καφεδάκι!
      Καλοπέραση πάντα και σε κάθε περίπτωση!
      σ'ευχαριστώ πολύ που πέρασες!

      Διαγραφή
  4. Εύγε και στις δυο σας καλές μου κοπέλες!
    Αυτό που κάνετε, με πρωτοβουλία της Έρης, είναι από τα πιο ωραία πράγματα που μπορούν να συμβούν σε κάποιον όταν γυρό-φέρνει στο διαδίκτυο και τις blog γειτονιές του!
    Καλημέρες πολλές και καλή Αποκριά σας εύχομαι.

    Όσο για την συνταγούλα ωραιότατη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Πηνελόπη, σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια, τι άνθρωπος είσαι εσυ?! Να περάσετε τέλεια το τριήμερο, φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  5. Μ αρεσει πολυ η ιδεα σου Ερη! Οταν ειδα οτι εχεις guest την Ερμιονη, ενθουσιαστηκα! Κι αυτο γιατι εχω την ιδια ακριβως αποψη με σενα! Λατρευω να βλεπω τις φωτο της και να διαβαζω τις αναρτησεις της! Φυσικα το cheesecake ειναι φοβερο και εχω να πω οτι εκανε πολυ καλη επιλογη γιατι, αν και δεν μπορω να προσδιορισω το λογο, το γλυκακι αυτο μου φαινεται σου ταιριαζει γαντι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπινίκη μου σ'ευχαριστώ πάρα πολύ, χαιρομαι που σου άρεσε η ιδέα και εγώ είμαι ενθουσιασμένη!

      Διαγραφή
  6. καλημερα γιαμι γιαμι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλενάδα όταν είδα την συνταγή δεν ξέρω γιατι αλλά εσένα σκέφτηκα! Ξέρω ότι σου αρέσουν τα ΟΡΕΟ.. φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  7. Ωραια ιδέα Ερη αυτή για την καινούρια σου στήλη!
    Μπράβο !
    Και η εκτέλεση της Ερμιόνης άπαιχτη!!
    Η υσχής εν τη ενώση!!
    Φιλιάαααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Χρυσαυγή μου, πραγματικά άπαιχτο το cheesecake! φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  8. Ωραία η ιδέα και άλλο τόσο ωραίο το γλυκάκι. Καλά κούλουμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Στέλλα μου, να περάσετε τέλεια!

      Διαγραφή
  9. Τέλεια ιδέα!!!!!!μπράβο σου!!!!!καλή σαρακοστή σε όλο τον κόσμο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Τόνια μου! Καλή Σαρακοστή!

      Διαγραφή
  10. Καλές Απόκριες, καλά Κούλουμα εύχομαι και στις δυο σας!
    Το γλυκάκι εννοείται ωραιότατο και νοστιμότατο, το μπισκότα δένουν πολύ όμορφα στην γέμιση του cheesecake!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενά μου σ'ευχαριστώ πάρα πολύ, καλά κούλουμα και καλή Σαρακοστή!

      Διαγραφή
  11. Φιλενάδα... σειρά μου να κοκκινίσω... Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια και για την τιμή να κάνω ποδαρικό στη νέα αυτή στήλη!
    Πολλά πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ευχαριστώ κυρία μου με σκλαβώνεις! Πραγματικά είναι τέλειο το γλυκό, φιλιά πολλά να περάσετε υπέροχα!

      Διαγραφή
  12. Πολύ ωραία ιδέα.
    Και οι δύο είστε υπέροχες food bloggers!!! Σας παρακολουθώ καθημερινά!!!
    Τι μου κάνατε, θα τρέχω στο super market για να πάρω τα υλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νοτούλα μου σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια, χαιρομαι που σου άρεσε η συνταγή, καλή επιτυχία και καλό τριήμερο!

      Διαγραφή
  13. Έρη μου καταπληκτική η ιδέα σου μου άρεσε πάραααα πολύ!Χάρηκα ιδιαίτερα με το που είδα guest την Ερμιόνη , κάνει εξαιρετική δουλειά!!!Όσο για το γλυκάκι τι να πω...κόλαση!!!Πραγματικά σας θαυμάζω κορίτσια, είστε υπέροχες!!!Να περάσετε καλά πολλά πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τί υπέροχη ιδέα Έρη μου! Όμορφα και τα εγκαίνια της στήλης με το γλυκό της Ερμιόνης!
    Ποιός μπορεί ν΄αντισταθεί σε γλυκό με όρεος;
    Τέλειο, τέλειο!
    φιλιά και στις δύο

    Καλό Τριήμερο αν πάρετε άδεια τη Δευτέρα! εμείς εδώ όχι...
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ ωραία ιδέα το guest post κορίτσια, μπράβο και στις δυο σας, στην Έρη για την πρωτοβουλία στην Ερμιόνη για τη συνταγή!! παίρνω το κομμάτι μου και σας φιλώ αμφότερες!! καλό σ/κ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε κοριτσάκι μου!

      Διαγραφή
  16. Μπράβο κορίτσια!! Πολύ ωραία η ιδέα σου Έρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ξανθή μου, τα έβλεπα τα guest posts στα ξένα blogs kαι λέω γιατι όχι και εδώ..? φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  17. Μπράβο κορίτσια!!!Έρη μου τέλεια η ιδέα σου...μπράβο!!!Για το γλυκό τι να πω τώρα...θα πω ότι είπα και πριν στην Ερμιόνη,γράφω το σχόλιο κρατώντας στο αριστερό χέρι μου ένα κουτί με τα mini oreo,άρα καταλαβαίνεις ότι τα λόγια είναι περιττά...ΦΟΒΕΡΟ!!!
    Να περάσεις τέλεια...πολλά πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοριτσάκι μου γλυκό σ'ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  18. Ωραίο γλυκό!!!! ωραίες φωτο....μμμμμμ....καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστουμε πολύ Μια μου, η Ερμιόνη κάνει θαύματα!

      Διαγραφή
  19. Αχ αχ αχ η Ερμιόνη με τα καλούδια της και τις υπέροχες φωτό!
    Ωραία η νέα στήλη κορίτσι, μπράβο! Μ΄αρέσει πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ευχομαι να πάει καλά η καινούρια σου ιδέα!
    Καλή Αποκριά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ και εγώ το εύχομαι δημητρά μου! Φιλιά!

      Διαγραφή
  21. Μπάβο και στη δυό σας, καταπλήκτική ιδέα και σας τιμά!
    Μου άρεσε πολύ.
    Η ανάρτησή σας είναι απόλαυση και η συνεργασία αρμονικότητη! Μπράβο σας!
    Καλή αρχή και καλή Αποκριά!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Νόστιμη συνταγή και πολύ καλή αρχή για την όμορφη ιδέα της Έρης.
    Φιλιά πολλά, καλή Σαρακοστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΒΡΑΒΕΙΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος21/5/12, 2:24 μ.μ.

    κοριτσια αμα δεν πηξει καλα η κρεμα γαλακτος τι να κανω?δεν επηξε και τα εβαλα ολα απο πανω ελπιζω να μου βγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος3/2/13, 12:31 π.μ.

    Είναι το τελειότερο γλυκό που έχω φτιάξει.Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τα θρυματισμενα μπισκοτα για τη βαση ειναι ολοκληρο το μπισκοτο ( μαζι με τη κρεμαδ δηλαδη ) ή οχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Molis exw ftiaxei to gliko gia ti yiorti tou giou mou avrio. Anipomonei na to dokimazei, fenetai telio!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!