27/9/11

Γαλλική πίτσα με κρεμμύδια, αντσούγιες και κουκουνάρι ( Pissaladiere)

Μια κλασσική και πανεύκολη συνταγή της Νότιας Γαλλίας,. Mια "λευκή" (χωρις σάλτσα ντομάτας) πίτσα  με κρεμμύδια, αντσούγιες  και κουκουνάρια. Εμεις την αγαπάμε πολύ και ειδικά ο μικρός Κώστας!
Μη τη φοβηθείτε, η γλυκύτητα των κρεμμυδιών έρχεται σε αντίθεση με τη δυνατή γεύση της αντσούγιας και το κουκουνάρι συμπληρώνει με μια ευχάριστη γεύση ξηροκάρπιου. Η κλασσική συνταγή δεν περιέχει κουκουνάρι, περιέχει ελιές αλλά νομίζω ότι και το κουκουνάρι της ταιριάζει.. 
Είναι ένας τέλειος μεζές για ουζάκι ή λευκό ξηρό κρασί.




26/9/11

Βελουτέ κολοκυθόσουπα

Μα πως μπορεις να μην αγαπάς το φθινόπωρο και τον χειμώνα όταν υπάρχουν οι σούπες?
 Με μια τέτοια ζεστή γευστική κολοκυθόσουπα λοιπόν ξεκινάω την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.. Αυτη η σουπίτσα ζεσταίνει ψυχές! 




23/9/11

Crash Test - Jamie Oliver's Γεύματα σε λίγα λεπτά - Είναι δυνατόν;



Το μενού λοιπόν περιέχει:
1. Πράσινη σαλάτα με λιαστη ντομάτα και κουκουνάρι
2.  Xυλωμένο ριζότο με μανιτάρια
3. Cheesecake με lemon curd


21/9/11

Τα 7 καλούδια του Captain Cook

Η φίλη Κική απο το blog της  Tante Kiki  αλλά και η αγαπητή Θαλασσένια απο το Είναι μιαμ ή μπλιαξ;  με κάλεσαν κ εμένα να φτιάξω την λίστα με τις 7 αναρτήσεις του Captain Cook. Πραγματικά βρίσκω αυτο το "παιχνίδι" πολύ χρήσιμο γιατι μέσα απο αυτό έχω την εντύπωση ότι γνωρίζω καλύτερα τους δημιουργούς του κάθε μπλογκ, αντιλαμβάνομαι το "ύφος" του κάθε blog και βλέπω αναρτήσεις που δεν τις είχα δει και ειναι πραγματικά καταπληκτικές..
Ξεκινάω λοιπόν κ εγώ να σας παρουσιάσω την δική μου 7άδα...


1. Η πιο όμορφη ανάρτηση


Κρητικά καλτσούνια με ανθότυρο και δυόσμο




Αν και είμαι απο την Ξάνθη, έχω ένα τεράστιο δέσιμο με την Κρήτη, τον τόπο που μόλις πατήσω το πόδι μου νοιώθω την ενέργειά του να με πλημμυρίζει. Αυτη η συνταγή ειναι για μένα η ομορφότερη γιατι την έκανα σχεδόν τελετουργικά, με πολύ πολύ αγάπη και νοσταλγία για την Κρήτη.



Dutch Baby Pancakes - Τηγανίτες φούρνου με φρούτα

Το συγκεκριμένο Dutch αναφέρεται στους Γερμανούς μετανάστες της Βόρειας Αμερικής. :) Το Deutsch οι Αμερικάνοι το προφέρανε σαν Ντατς και με τα χρόνια έγινε Dutch. Ένα γερμανικό εστιατόριο στο Seattle λοιπόν ξεκίνησε το 1900 να σερβίρει αυτές τις τηγανίτες φούρνου, οι οποίες φουσκώνουν και αμέσως μετά πέφτουν στο κέντρο τους, παρουσιάζοντας μια ""δραμματική" ρουστίκ εικόνα.
 Συννήθως σερβίρονται πασπαλισμένες με άχνη ζάχαρη αλλά θα τις δείτε και με σιρόπι, λεμόνι ή φρούτα. Δεν ειναι γλυκές (εγώ προσθεσα στη ζύμη 1 κουταλιά της σούπας μέλι το οποίο όμως δεν ακουγεται καθόλου στην γεύση) και ειναι ιδανικές για πρωινό..
Ειναι πανεύκολες στην παρασκευή τους, τις βάζετε στον φούρνο και σε 20 λεπτάκια ειναι έτοιμες!






19/9/11

Ανάμικτη Σαλάτα με φουντούκια και άπαιχτη vinaigrette απο blue cheese

Μια χαρούμενη πολύχρωμη σαλάτα στον αντίποδα της καταθλιπτικής περιόδου..



13/9/11

Κανελόνια με ανθότυρο, σπανάκι, πιπεριές και γραβιέρα

Μετά απο ενα φανταστικό 4ήμερο γεμάτο βόλτες, επιστρέψαμε στην βάση μας.. Ο καιρός ειναι ακόμη καλοκαιρινός εδώ στο Τορόντο οπότε και εμείς προσπαθούμε να εκμεταλευτούμε τις λιακάδες και να μαζέψουμε λίγη ακόμη βιταμίνη D.
Δεν ξέρω πότε θα τελειώσει η τουριστική μας περίοδος εδώ. Βλέπουμε συνεχώς καινούργια πράγματα και περνάμε πολύ καλά. Ακους μαμα? :)

Πρώτη μέρα λοιπόν στο σπίτι και είπα να φτιάξω ενα αγαπημένο φαγάκι που "φτουράει" όπως λέει και η γιαγιά μου... Ενα ταψάκι λαχταριστά κανελόνια γεμιστά με ανθότυρο, σπανάκι, χρωματιστές πιπεριές και νόστιμη μπεσαμέλ γιαουρτιού!




9/9/11

Αρωματικό Φιλέτο Ψαριού με θυμάρι και αμύγδαλα

Εύκολη και γρήγορη συνταγή, ξεφεύγει ευχάριστα απο τα συννηθισμένα και πιστεύω οτι θα την αγαπησετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ψάρι της αρεσκείας σας..




1/9/11

6 μήνες στο Τορόντο



Φτάσαμε αρχές Μαρτίου και απο τα πρώτα που είδαμε ηταν φυσικά η γειτονιά μας..