23/3/11

Chili Con Carne με ρεβύθια


Γαρίδες σαγανάκι στον φούρνο


Ενα σαγανάκι οτι πρέπει για τα πρώτα ουζάκια τώρα που ανοίγει ο καιρός.. εκεί.. γιατι εδώ σημερα χιονίζει χεχε..  Εκτος απο συνοδευτικό, μπορεί άνετα να σερβιριστεί με ρύζι σαν κυρίως πιάτο.




Υλικά 

700 γρ μεγάλες ή μεσαίες  γαρίδες
1 κουτάκι ντομάτα κονκασέ
1 νεροπότηρο με μια κουταλιά της σούπας πελτέ δυαλυμένο στο νερό
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
150 γρ σκληρή φέτα σε κομμάτια ή κυβους
100 γρ μοτσαρέλα
Λιγο ψιλοκομμένο μαιντανό και λίγο δυόσμο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγη ρίγανη, αλάτι πιπέρι

Διαδικασία

Ξεκινάμε φτιάχνοντας την σάλτσα. Σε ενα μεγάλο κατσαρολάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο εωσότου ροδίσει. Σβηνουμε με το ούζο και ριχνουμε το κονκασέ και το νεροπότηρο με τον πελτέ. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και σιγοβράζουμε την σάλτσα με ανοιχτό καπάκι για 30 με 45 λεπτά να  εξατμιστούν αρκετά τα υγρά της.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.

Τοποθετούμε σε ενα πυρίμαχο σκέυος τις γαρίδες τις οποίες τις έχουμε καθαρίσει απο το κέλυφος και έχουμε αφησει μονο την ουρά. Προσθέτουμε την φέτα, την ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Αδειάζουμε την σάλτσα στο ταψί μέχρι να καλυφθούν τα υπόλοιπα υλικά μας. Τέλος κοβουμε σε φετάκια την μοτσαρέλα και την τοποθετούμε αραιά πάνω απο την σάλτσα. Ψηνουμε για 30 λεπτά και σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε με τον φρέσκο μαιντανό και τον δυόσμο.


Εβίβα!