Τάρτα με κεράσια






Καλωσορίστε το καλοκαίρι με μια "κερασόταρτα" οτι πρέπει για απογευματινό καφεδάκι στον κήπο!


Υλικά


500 γρ κεράσια
1 κουταλιά της σούπας αλέυρι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3-4 μοσχοκάρφια (γαρύφαλλα)
1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο τριμμένο (κακουλέ)

1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλο σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη λευκή
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή
1 κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό


Για την ζύμη

250 γρ αλέυρι για όλες τις χρήσεις

180 γρ βούτυρο απο το ψυγείο κομμένο σε κομματάκια
1 κουταλάκι του γλυκού μπείκιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Μια τσιμπιά αλάτι
50 - 70 γρ νερό


Διαδικασία


Ξεκινάμε την ζύμη ανακατεύοντας  σε ενα μπολ το αλεύρι με το μπείκιν και την ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο και τριβουμε με τα χέρια μας να ενωθεί το βούτυρο με το αλευρι (θα γινει σαν τριμμένα ψύχουλα). Προσθέτουμε το νερό και πατάμε την ζυμη διπλώνοντας την μέχρι να ενωθεί και να γινει σαν μπάλα. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε για μιση ώρα στο ψυγείο.
Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια είτε με το ειδικό εργαλείο είτε με ενα κοφτερό μυτερό μαχαιράκι κοβοντας κυκλικά γυρω γυρω απο το κοτσανάκι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
Ανακατευουμε τα κεράσια με την ζάχαρη, την κανέλα, την βανίλια, τα μοσχοκάρφια, το κάρδαμο, το αμυγδαλο και το αλέυρι.

Στρωνουμε ενα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στην ταρτιέρα ή το ταψί μας ( αν δεν εχουμε, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά το ταψί), και τοποθετούμε την ζύμη πατώντας την με τα χέρια να απλώσει και να καλύψει το ταψι και τα τοιχώματα.


Αλοιφουμε την ζύμη με το χτυπημένο αυγό με το νερό και προσθέτουμε τα κεράσια. Τα στρώνουμε ωστε το απείραχτο στρογγυλό μέρος τους να κοιτά προς τα πάνω και ψηνουμε για μια ώρα. Την αφηνουμε να κρυώσει πριν την κόψουμε.
Συνοδεύεται τέλεια με παγωτό βανίλια


Καλή επιτυχία