Ελαφριά Καρμπονάρα με κολοκυθάκια





Γι αυτούς που λατρεύουν την καρμπονάρα, μια ελαφριά εκδοχή με κολοκυθάκια..

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι ή λιγκουίνι (χρησιμοποίησα ολικής)
3 κολοκυθάκια κομμένα στην μέση και μετά σε φετούλες (μισοφέγγαρα)
5 φέτες μπέικον κομμένο σε κομμάτια
150 ml γάλα
2 κρόκους  αβγών
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά κοφτή της σούπας  θυμάρι φρέσκο ( εναλλακτικά 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ρίγανη)
Αλάτι - Πιπέρι
Ψιλοκομμένος δυόσμος για διακόσμηση


Διαδικασία


Σε ενα μπολάκι χτυπάμε το γάλα με τους κρόκους, ριχνουμε 5 - 6 κουταλιές της σούπας απο την τριμμένη παρμεζάνα, πιπέρι και λίγο αλατάκι.
Σε ενα αντικολητικό τηγάνι βάζουμε το μπεικον σε μέτρια φωτιά να βγάλει το λίπος του και να ψηθεί. Οταν ειναι έτοιμο, το αφαιρουμε με ενα κουτάλι και το αφηνουμε σε διπλό απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει. Πετάμε το λίπος που έμεινε στο τηγάνι και σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι τα κολοκυθάκια με το θυμάρι.
Βράζουμε τα μακαρόνια και πριν τα στραγγίσουμε, κρατάμε 1 κουτάλα (που σερβίρουμε την σούπα) απο το νερό που βράσανε.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα (μέτρια φωτιά πάντα) και μεταφέρουμε εκεί το μπέικον και τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατευουμε καλά. Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το γάλα, ανακατεύοντας και πάλι πολύ καλά. Τέλος προσθέτουμε την κουτάλα με το νερό απο τα μακαρόνια ( αυτό το βήμα θα κάνει μεταξένια την υφή της σάλτσας) ανακατεύουμε εκ νέου και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο για διακόσμηση και άρωμα..


Καλή επιτυχία