Ανοιξιάτικη Κοτόσουπα με βασιλικό και κουσκουσάκι





Πριν λίγο καιρό βρέθηκα σε ενα ιταλικο εστιατόριο εδώ στο Τορόντο και δοκίμασα μια καταπληκτική ελαφριά κοτόσουπα με βασιλικό.
Κάθησα λοιπον και προσπάθησα να φτιάξω μια σούπα περίπου σαν αυτη..
Δοκιμάστε την και εσείς!


Υλικά 



1/2 κοτόπουλο χωρις πέτσα
2 καρότα σε μεγάλα κομμάτια
1 πράσο σε μεγάλα κομμάτια (και το πράσινο μέρος)
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 κλωνάρια σέλερυ σε κομμάτια
1 φύλλο δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
2 φλιτζανάκια του ελληνικού κουσκουσάκι μέτριο
Λίγα φύλλα πλατύφυλου βασιλικού
1 κουταλιά της σούπας άνηθο
1 λεμόνι (τον χυμό του)
αλάτι - πιπέρι
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο


Διαδικασία


1ο στάδιο: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κοτόπουλο καλά πλυμμένο με όλα τα λαχανικά εκτός απο τον βασιλικό και τον άνηθο. Συμπληρώνουμε με κρύο νερό μέχρι να σκεπαστούν αρκετά τα υλικά μας και σιγοβράζουμε για να φτιάξουμε τον ζωμό μας.
Σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Στην διάρκεια ξαφρίζουμε τον αφρο που βγάζει το κοτόπουλο. Μετά την μια ώρα αφαιρούμε το κοτόπουλο απο τον ζωμό, το αφηνουμε στην άκρη και στραγγίζουμε τον ζωμό απο τα λαχανικά.
Αν θέλουμε να κάνουμε την σούπα πιο ελαφριά, αφηνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε τον ζωμό στο ψυγείο. Μετά απο 2 ώρες βγάζουμε την κατσαρόλα και αφαιρούμε το λίπος το οποίο θα έχει σταθεί στο πάνω μέρος.
2o στάδιο: Ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε κομματάκια και το προσθέτουμε στο ζωμό. Τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και μολις πάρει βράση, αλατοπιπερώνουμε και ριχνουμε το κουσκουσάκι, το βασιλικό κομμένο σε κομματάκια και τον άνηθο.
Ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Σε 15 λεπτά το κουσκουσάκι θα έχει γίνει και η σούπα είναι έτοιμη. Σε αυτο το στάδιο ριχνουμε τον χυμό απο το λεμόνι.
Σερβίρεται με ενα κουταλάκι ωμό ελαιόλαδο και τριμμένη παρμεζάνα.


Καλή όρεξη!


Λογάκια
Το πρωτο στάδιο μπορουμε να το κάνουμε την προηγούμενη μέρα.