Πατατοσαλάτα με λιαστές ντομάτες, φρέσκο κρεμμυδάκι και βινεγκρέτ λεμόνι

Σερβίρεται και κρύα αλλά πρέπει να την δοκιμάσετε με τις πατάτες ζεστές!







Υλικά


4 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες.
3 κομμάτια λιαστές ντομάτες κομμένες σε κομμάτια
1 κιτρινη πιπεριά ψημένη στον φούρνο, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε λωρίδες (Μπορειτε να χρησιμοποιήσετε και πιπεριά φλωρίνης έτοιμη απο βάζο, απλά θα την πλύνετε καλά)
6-8 ελιές κομμένες σε κομματάκια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες
Ξύσμα απο μισό λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
Λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι – Πιπέρι


Για την βινεγκρέτ


5 κουταλιές της σούπας εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Τον χυμό απο ενα ζουμερό λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
αλάτι – πιπέρι


Διαδικασία


Βράζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Οταν ειναι ετοιμες τις βγάζουμε και τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.
Ανακατευετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μια ρηχη σαλατιέρα, χτυπάτε σε ενα ποτήρι τα υλικά της βινεγκρέτ με πηρούνι και περιχύνετε την σαλάτα.


Καλή όρεξη!