Σαλάτα με ντοματίνια, πιπεριές και τσιπς παντζαριού

Μια ιδιαίτερη σαλάτα η οποία ταιριάζει καταπληκτικά με φρεσκοφρυγανισμένο ψωμι! :)



Υλικά


8 ντοματίνια ελαφρώς χαραγμένα στο κοτσανάκι τους
2 κοκκινες πιπεριές τρυπημένες σε δυο σημεία με το πηρούνι
2 κίτρινες πιπεριές τρυπημένες σε δυο σημεία με το πηρούνι
1 παντζάρι κομμένο οσο γινεται σε πιο λεπτές φέτες (με το εργαλείο ξεφλουδίσματος ή με μαντολίνο)
Μπόλικο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
200 γρ σκληρό τυρί που να ψηνεται, χαλούμι, σαγανάκι, κατσικίσιο κτλ
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα του παντζαριού και για το ψησιμο των λαχανικών.


Βινεγκρέτ


4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
Λίγο κόλιανδρο τριμμένο
Αλάτι – Πιπέρι


Διαδικασία


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς, τοποθετούμε τα ντοματίνια και τις πιπεριές σε 2 διαφορετικά ταψάκια (θα βγάλουμε τις ντομάτες νωρίτερα απο τις πιπεριές),  ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψηνουμε για 15 – 20 λεπτά τις ντομάτες και για 40 λεπτά τις πιπεριές. Μολις βγάλουμε τις πιπεριές απο τον φουρνο τις τοποθετούμε σε βαθυ πιάτο και τις κλείνουμε καλα με μεμβράνη μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.
Ξεκινάμε να τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο  τις φέτες του παντζαριού καλα σκουπισμένες. Τηγανίζουμε λίγες λίγες γιατι αν ειναι πολλές θα μαζέψουν υγρασία. Τις βγάζουμε και τις απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
Ψηνουμε το τυρί στο γκριλ ή σε αντικολητικό τηγάνι μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Το βγάζουμε και το κοβουμε σε μπαστουνάκια
Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
Ξεσκεπάζουμε τις πιπεριές, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε λωρίδες.
Συνθέτουμε την σαλάτα μας βάζοντας σε πιατέλα τις πιπεριές, τα ντοματίνια, το τυρί, περιχυνουμε με την βινεγρέτ και στο τέλος τοποθετούμε τα τσιπς παντζαριού.


Καλή όρεξη!


Λογάκια
Δυστηχώς εγω εδω δεν ηξερα ποιο σκληρό τυρί μπορουσα να πάρω για να το κάνω ψητό και δεν εβρισκα χαλούμι. Χρησιμοποίησα αψητη μοτσαρέλα αλλά δεν ειναι το ίδιο. Το ψητό τυρί απογειώνει την σαλάτα.