Chili Con Carne με ρεβύθια


Ενα πανεύκολο πεντανόστιμο πικάντικο φαγητό το οποίο  μπορεί να γινει και χωρίς καυτερό τσίλι. Πλέον σε όλη την Αμερική λέγεται απλά "Chili" και είναι το νούμερο ένα comfort food τους.
Για αυθεντική μεξικάνικη γεύση, βάλτε το καυτερό, μην παραλείψετε το πασπάλισμα με φρέσκο κόλιανδρο στο τέλος και τα μοσχολέμονα. 


Υλικά


300 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
2 φλιτζάνια βρασμένα ρεβύθια
1 κοκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
2 ντομάτες κομμένες στα 4
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ξερό θυμάρι
1 κουταλιά του γλυκού τριμμένο κόλιαντρο
½ - 1  κουταλάκι καυτερό τσίλι σε σκόνη ή μπούκοβο ή πάπρικα γλυκιά
1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Φρέσκο Κόλιανδρο γαι το σερβίρισμα και μοσχολέμονα (limes)


Διαδικασία


Ξεκινάμε σοτάροντας το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μισό ελαιόλαδο και στην συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, το θυμάρι, το κόλιαντρο και το τσίλι.  Ανακατεύουμε συχνά ωστε να μην σβολιάσει ο κιμάς. Μολις σωθούν τα περισσότερα υγρά του, τον σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες.
ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1 μικρό ποτηράκι ζεστό νερό. Αφηνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Αφου περάσει το μισάωρο προσθέτουμε τα ρεβύθια και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά.
Σερβίρεται με τορτίγιες, ρύζι ή κουςκους. Του πάει πολύ το γιαούρτι ή το sour cream στην άκρη. Πασπαλίζουμε την μερίδα μας με φρέσκο κόλιανδρο, στίβουμε λίγο μοσχολέμονο και απολαμβάνουμε!


Καλή όρεξη