Η Αναστασία από την Θεσσαλονίκη ξαναχτυπά με μια συνταγή για τσουρέκια!
Τον τελευταίο καιρό τα τσουρέκια της Αναστασίας είναι τα πιο ξακουστά σε όλη τη μαμαδοχώρα!
Υλικά
-1κ κάτι κιλό αλεύρι για τσουρέκια
-3φακ ξηρή μαγιά
-250γρ γάλα(φρέσκο)
-1 σακουλάκι μαχλεπι (σε σκόνη)
-2 βανίλιες
-200γρ βούτυρο αγελάδας (λιωμένο)
-5 αυγά
-300γρ ζάχαρη
- 1κροκο αυγού για επάλειψη
Διαδικασία
Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά, το γάλα (χλιαρό), λίγο αλεύρι + 1κ.γλ ζάχαρη
Το αφήνουμε να αρχίσει η ζύμωση για 1-2 ώρες.
Χτυπάμε με δάρτη τα αβγά, τη ζάχαρη κ τα μυρωδικά.
Ζυμώνουμε "τραβηχτά" το αλεύρι με το μίγμα των αβγών κ προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα της μαγιάς κ το βούτυρο.
Αφήνουμε σκεπασμένο για 2-3 ώρες να διπλασιαστεί.
Μετά πλάθουμε τα τσουρέκια, τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί κ τα αφήνουμε στον φούρνο στους 50 βαθμούς να φουσκώσουν.
Μόλις φουσκώσουν αρκετά, αλείφουμε με αβγό κ ψήνουμε στους 150 μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλουμε (περίπου 35-45λεπτα)Μπορούμε να πασπαλίσουμε με σουσάμι ή αμύγδαλο φιλέ!
Καλή όρεξη!
Λογάκια
Προσωπικά προτείνω να προσθέσετε και κακουλέ εκτός από μαχλέπι.
Αναστάσι σ'ευχαριστώ πολύ!