26/10/10

Χταποδοκεφτέδες με φάβα και καραμελωμένο φινόκιο

Αποχαιρετώ τις λιακάδες με ένα ποτήρι ούζο και  αυτή τη συνταγή που φαίνεται δύσκολη αλλά δεν είναι.






20/10/10

Σοκολατένια λάβα

Το συγκεκριμένο γλυκάκι το έκανε η επίσης γλυκιά μου μανουλίτσα, είναι σαν κεκάκι
που το τρως με το κουτάλι και χύνεται από μέσα η σοκολατομπανάνα.. σλουρπ! CENSORED!!!


19/10/10

Φουρτάλια – Τορτίγια – Φριτάτα

Στην Άνδρο φτιάχνουν την φουρτάλια ή φρουτάλια με πολύ βούτυρο, λουκάνικο, πατάτες… της κολάσεως..
Στην Τουρκία κάνουν μια ομελέτα με μπόλικο σπανάκι, στην Ισπανία φτιάχνουν την τορτίγια συνήθως με πατάτες και τσορίθο.
Εγώ σας δίνω μια ενδιαφέρουσα συνταγή για ομελέτα φούρνου, με μπρόκολο, φέτα και ψωμί vollkorn.







18/10/10

Τα γιουβαρλάκια του Κώστα..

Μια σφιχτή βελουτέ σουπίτσα λαχανικών με γιουβαρλάκια για τα βλασταράκια σας.
Ξεκίνησα να την φτιάχνω για το παιδί και τελικά έγινε αγαπημένη όλων..Η σούπα βγάζει 3-4 μερίδες.






15/10/10

¨Μακαρονόπιτα¨ sooo tasty!!!

Χθες η φίλη μου η Αφροδίτη ανέφερε ότι έκανε μια μακαρονόπιτα.
Στην αρχή υπέθεσα ότι θα ήταν με φύλλο τελικά όμως ήταν μια ¨μακαρονόπιτα¨ με κοτόπουλο και τυριά.
Έκατσα λοιπόν και αφού είχα στο μυαλό μου την συνταγή της Αφροδίτης έφτιαξα μια παραλλαγή χωρίς κρέας.





11/10/10

Σαλάτα παντζάρια σε στρώσεις.

 Εντυπωσιακή στην όψη, ελαφριά  και νόστιμη



Choco Savior.!

Ένα ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ σοκολατένιο γλυκό με crumble μπισκότου, για τις δύσκολες νύχτες :P




8/10/10

Μελωμένο χοιρινό κότσι στην γάστρα!

Καιρός να εγκαινιάσουμε τις γιορτινές συνταγές!


Μπορεί το Octoberfest να μην πολυγιορτάζεται στην Ελλάδα, παρολαυτα σας έφτιαξα μια συνταγή την οποία επιβάλλεται να συνοδέψετε με μια-δύο-τρεις  καλές μπύρες.

Η συνταγή είναι της καλυτερότερης Νένας Ισμυρνόγλου.


6/10/10

Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικο και τυρί κρέμα

Το πρώτο μου συνοδευτικό που δεν περιέχει ζύμη.

 
Υλικά


500 γρ μανιτάρια champignon (να μην είναι πολύ μικρά)

1 χωριάτικο λουκάνικο
150 γρ τυρί κρέμα
50 γρ τυρί τσένταρ
1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Χυμός από μισό λεμόνι.
αλάτι πιπέρι
Λίγη τριμμένη παρμεζάνα

Διαδικασία


Κόβουμε κατά μήκος το λουκάνικο και το ξεφλουδίζουμε αφαιρώντας την εξωτερική μεμβράνη (το έντερο). Το ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι, όσο πιο ψιλό γίνεται. Το σοτάρουμε (μέτρια προς δυνατή φωτιά) σε τηγανάκι χωρίς λάδι έως ότου πιάσει μια ελαφριά κρούστα (3-5 λεπτάκια). Αποσύρουμε το τηγάνι και πετάμε το περίσσιο λάδι που έβγαλε η ψίχα του λουκάνικου.

Πλένουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε καλά. Βγάζουμε τον κορμό (το ποδαράκι.. το κουμπάκι.. δεν ξέρω πώς να το πω)  από τα μανιτάρια και ξεφλουδίζουμε από τις άκρες για να έχουμε αρκετό χώρο για την γέμιση. Αραδιάζουμε τα μανιτάρια στο ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε και τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και την μια κουταλιά λάδι.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το τύρι κρέμα το τσένταρ σε ψιλά κομματάκια, το ψιλοκομμένο άνηθο και αλατοπιπερώνουμε.
Αρχίζουμε να γεμίζουμε τα μανιτάρια προσθέτοντας πρώτα το λουκάνικο, από πάνω το μίγμα των τυριών και στο τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στη μεσαία σχάρα) στους 200 βαθμούς για ένα τεταρτάκι με 20 λεπτά η εως ότου πάρουν χρώμα τα τυριά.

5/10/10

Master Chef

Περίμενα με αρκετή ανυπομονησία να ξεκινήσει η συγκεκριμένη εκπομπή αν και όταν πληροφορήθηκα ότι θα την
παρουσιάζει αυτό το ανεκδιήγητο ον η Ευγενία Μανωλίδου, απογοητεύθηκα οικτρά.
Παρόλαυτά έχοντας δει τις  πρώτες 2 εκπομπές, μπορώ να πω πως ανακουφίστηκα αφού η παρουσία της κιτς παρουσιάστριας
είναι ευτυχώς διακριτική..
Βρισκόμαστε στις οντισιόν,  έχουν βάλει την εκπομπή στις 11 η ώρα κάθε βράδυ – δεν με λυπούνται καθόλου οι άνθρωποι – αλλά υποθέτω ότι όταν τελειώσουν οι οντισιόν θα βάλουν το show σε ανθρώπινη και λογική ώρα (Μα τι στο καλό, εκπομπή μαγειρικής στις 11 το βράδυ λες και είναι τσόντα..)
Εκτός αυτού,  διάβασα ότι πάει πολύ καλά στα νούμερα και το βλέπω να μας «σκίσουν» στις διαφημίσεις..
Για τους παίκτες θα γράψω αφού ξεκαθαρίσει η 50άδα αλλά σε γενικές γραμμές υπήρξαν μερικές περιπτώσεις που δεν κατάλαβα πως τους περάσανε..  Συμπάθησα όμως πολλά παιδιά και δεν θέλω να βλέπω κανέναν να κλαίει..
Θέλω όμως να γράψω λίγα λογάκια για τους κριτές.
Τον Λευτέρη Λαζάρου τον γνωρίζω (όχι προσωπικά φυσικά) πολλά χρόνια και είναι αυτός που μέσα από το gourmet της Ελευθεροτυπίας
μου έμαθε να φιλετάρω ψάρι και λατρεύω να το κάνω από τότε. Μου αρέσει γιατί μου φαίνεται γνήσιος άνθρωπος και σταράτος.
Τον Γιάννη Λουκάκο τον γνώρισα μέσα από την στήλη «Σχολή μαγειρικής» στο περιοδικό Olive του Ηλία Μαμαλάκη και είναι από τις στήλες που διαβάζω σίγουρα. Τον συμπαθώ και αυτόν, μου φαίνεται ευγενική φυσιογνωμία και κατασταλαγμένος.
Τον Δημήτρη Σκαρμούτσο δεν τον ήξερα καθόλου! Η πρώτη μου εντύπωση είναι πολύ θετική και έχει το στυλάκι που μου αρέσει! Θα δούμε από εδώ και πέρα.

Υγ Να θυμηθώ να πιω καφέ στις 6 για να την παλέψω ως τις 12 που τελειώνει το σημερινό.

Φιλάκιααα

Πράσινη σαλάτα με ρόδι και ανθότυρο

Και αυτή από τις αγαπημένες μου σαλάτες



ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...