24/9/10

Σαλάτα με μανιτάρια πλευρώτους καρύδια και γραβιέρα.


23/9/10

Θέλω ένα cheesecake τώρα!!

Μια ελαφριά παραλλαγή του γνωστού γλυκού να την πιεις στο ποτήρι!

Λεμονάτο κοτόπουλο στα πράσα!



15/9/10

Σεκέρ Παρέ

Γεια σου μάνα Ξάνθη!!!

Το πρώτο γλυκάκι που διάλεξα να μπει στο blog είναι ένα από τα αγαπημένα μου και πολύ συνηθισμένο
γλυκό στην πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα, την Ξάνθη!
Το όνομα του γλυκού είναι τούρκικο και σημαίνει «Ζαχαρένιο κομμάτι».
Καλό είναι να το ετοιμάσετε την προηγούμενη μέρα από αυτή που υπολογίζετε να το σερβίρετε.
Ιδανικά σερβίρεται με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι ή μαστίχα.



14/9/10

Ταμπουλέ με Φακές!!

Σήμερα φτιάξτε μια σαλάτα τύπου «ταμπουλέ» με φακές  και με πικάντικη σάλτσα.
Στο τέλος της συνταγής υπάρχουν οι οδηγίες και για την κλασσική σαλάτα ταμπουλέ.






9/9/10

Φιλέτο σολομού με πικάντικη σάλτσα λεμονιού

Την συγκεκριμένη σάλτσα την έχω δοκιμάσει με κάθε είδους ψάρι, είναι πολύ ελαφριά και νόστιμη





8/9/10

Σαλάτα με ρόκα, καπαρόφυλλα και ανθότυρο

Τα καπαρόφυλλα πωλούνται στην αγορά συσκευασμένα σε βαζάκι όπως και η κάπαρη.
Έχουν μια γλυκόξινη γεύση και ακόμη και  αν αντιπαθείτε την κάπαρη, δεν σημαίνει ότι δεν θα σας αρέσουν και τα καπαρόφυλλα..
Σας προτείνω λοιπόν ανεπιφύλακτα μια δοκιμή.



6/9/10

Ελληνικό Ριζότο με γαρίδες και κολοκυθάκια

Ίσως να έχετε ακούσει ότι το «κανονικό» ριζότο γίνεται μόνο με τις ιταλικές ποικιλίες, Arborio και Carnarolli.
Λοιπόν προσωπικά δεν συμφωνώ και σας προτείνω να δοκιμάσετε να κάνετε το ριζότο με ελληνικό ρύζι ποικιλίας Καρολίνα.
Αυτό είναι ένα ελληνικό γλυκό ρυζάκι με κρεμμώδη υφή το οποίο οι μαμάδες μας
το χρησιμοποιούσαν για να φτιάξουν το κλασσικό πιλάφι (συγκεκριμένα η γιαγιά μου χρησιμοποιεί Καρολίνα για όλες τις συνταγές με ρύζι).
Με την επέλαση ξένων ποικιλιών στην ελληνική αγορά (basmati, jasmine, αμερικάνικου τύπου μακρυκοκκα) οι περισσότεροι φτιάχνουν τα περισσότερα φαγητά με καποιο ρύζι από αυτά.



3/9/10

Homemade Sushi..!

Ε ναι λοιπόν έκανα και εγώ το δικό μου sushi
Οσο δυσκολο και αν φαίνεται, πραγματικά το να φτιάξεις sushi είναι πολύ πολύ εύκολο!


1/9/10

Κυκλαδίτικη Ρεβιθάδα στον φούρνο


Αυτή είναι μια από τις πλέον διάσημες συνταγές των Κυκλάδων με την διαφορά ότι εκεί
η ρεβιθάδα -η οποία μαγειρεύεται σε ειδικό πήλινο σκεύος- μπαίνει σε φούρνο με ξύλα και σιγομαγειρεύεται όλο το βράδυ.
Στην συγκεκριμένη συνταγή που σας δίνω, η ρεβιθάδα γίνεται στον ηλεκτρικό  φούρνο και την αφήνετε να ψηθεί τουλάχιστον για 3.30 ώρες.. είναι πανεύκολη και πολύ νόστιμη.




ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...