Κέικ Μπανάνα Κακάο!



Το έχει η μέρα σήμερα, πλησιάζει και Σαββατοκύριακο…. Αναμφισβήτητα από τους πιο δημοφιλής συνδυασμούς. Από την Βίκυ!

Υλικά



1 φαρίνα
1 φλιτζάνι ζάχαρη (περίπου 200 γρ ζάχαρη)
250 γρ βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα
2 βανίλιες
2 αβγά
1 κουταλιά σούπας γεμάτη κακάο
2 μπανάνες μικρές


Διαδικασία


Ανακατεύουμε  την ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ και  ρίχνουμε τα  αβγά κ τις βανίλιες. Στην συνέχεια αρχίζουμε και προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι, στο τέλος το προσθέτουμε και το γάλα. Στο τέλος προσθέτουμε το κακάο και τις μπανάνες σε κομματάκια.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κεικ και ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για μια ώρα περίπου. Αν δείτε το κέικ στην μισή ώρα να σας αρπάζει από πάνω σκεπάστε το με ένα αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο. Επειδή έχει την  μπανάνα αργεί σχετικά να ψηθεί  μέσα αλλά  δεν γίνεται  σφιχτό όπως το κέικ,  γίνεται πολύ αφράτο!

Καλή επιτυχία!


Ευχαριστώ πολύ Βίκυ μου!!