Τυρόπιτα με ανθότυρο, άνηθο και μανιτάρια!

Η αγαπημένη μου τυρόπιτα.


Συστατικά


    * 1 πακέτο φύλλο παραδοσιακό (αν δεν κάνω δικό μου παίρνω ένα παραδοσιακό Θρακιώτικο)
    * 400 γρ. ανθότυρο
    * 300 γρ. φέτα
    * 700 ml γάλα
    * 2 αυγά
    * 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
    * 1 πακέτο μανιτάρια σε φέτες
    * Λίγο σιμιγδάλι για πασπάλισμα
    * Σουσάμι ή μαυροκούκι για πασπάλισμα
    * Ελαιόλαδο
    * Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες


 Σε ένα ζεστό τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε τα μανιτάρια, ρίχνουμε τον άνηθο και το αλατοπίπερο και αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία.
 Σε ένα μπολ βάζουμε και διαλύουμε με ένα πιρούνι το ανθότυρο, την φέτα,το 1 αυγό,  λίγο λάδι και τα 200 ml γάλα, προσθέτουμε το μείγμα με το άνηθο και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε τα φύλλα σε λαδωμένο ταψί πασπαλισμένο με λίγο σιμιγδάλι, τα μισά κάτω,απλώνουμε το μίγμα ανθότυρου, τα υπόλοιπα μισά απο επάνω (λαδώνουμε ένα ένα τα φύλλα).
Χαράσσουμε την πίτα μέχρι κάτω με ένα μαχαίρι σε κομμάτια.
Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολάκι και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά την πίτα, ρίχνουμε από επάνω τα 400 με 500 ml γάλα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς για 55 ή 50 λεπτά αντίστοιχα ή εωσότου ροδίσει καλά.



Οινκ!! :)