Κοτόσουπα "γιουβαρλάκια" με λαχανικά χωρίς αυγολέμονο



Το Σαββατοκύριακο μας επισκέφθηκε μια ιωσούλα ή οποία μας ανέβασε πυρετό για 2 μέρες και στην συνέχεια μας εγκατέλειψε με φανφάρες απο βήχα..  Τι καλύτερο λοιπόν απο μια πεντανόστιμη κοτόσουπα με μικρά  γιουβαρλάκια  παρέα με τρυφερά καροτάκια, σέλερυ, γλυκό καλαμπόκι, σπανάκι και κριθαράκι? Αυτη η σουπίτσα μπορει να κάνει τους εχθρούς της σούπας να αναθεωρήσουν..
Βάλσαμο!!


Υλικά


500 γρ κιμά απο κοτόπουλο
1 κρεμμύδι 
Μια χουφτίτσα μαιντανό
1/2 κούπα κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένα
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
3 κουταλιές νερό
2-3 καρότα σε φέτες
2/3 κούπας καλαμπόκι κατεψυγμένο
2 κλωνάρια σέλερι
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο ή απο βιολογικό κύβο
μερικά φύλλα σπανάκι για το τέλος
1 φλιτζανάκι του καφέ κριθαράκι και λίγο παραπάνω (μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ρύζι)
Ελαιόλαδο
1 λεμόνι τον χυμό του
Αλάτι - Πιπέρι


Διαδικασία


Χτυπάμε στο μούλτι το κρεμμύδι με τον μαιντανό. Βάζουμε σε ενα μπολ τον κιμά, προσθέτουμε το μείγμα κρεμμύδι, μαιντανός, το τυρί, την φρυγανιά, το αυγό, το νερό, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε τον κιμά. Για να γίνει αφράτος, βρέχουμε τα χέρια μας κατα την διάρκεια του ζυμώματος. Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε μικρά γιουβαρλάκια, παίρνοντας ποσότητα απο το μείγμα του κιμά με μικρό κουταλάκι.  Τα αραδιάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο.
Βάζουμε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατη φωτιά και προσθέτουμε σε αυτην τον ζωμό με τα καρότα, το σέλερι και το καλαμπόκι. Μολις πάρουν βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και αρχίζουμε να προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια με ενα κουτάλι. Αφηνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά και προσθέτουμε το κριθαράκι. Σιγοβράζουμε άλλα 15 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και σβηνουμε την φωτιά. Πριν σερβίρουμε σκορπίζουμε χοντροκομμένα μερικά φύλλα σπανάκι και περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού.


Καλή Όρεξη!







Λογάκια
Θυμάστε τα γιουβαρλάκια του Κώστα?  Αυτη είναι μια διαφορετική εκδοχή, το ίδιο νόστιμη.