Γιουβετσάκι στον φούρνο με ατομικά ρολά κοτόπουλο

Μια εντυπωσιακή, «δροσερή» και πάρα πολύ νόστιμη παραλλαγή του παραδοσιακού πιάτου.







Υλικά



250 γρ κριθαράκι μέτριο
4 ατομικά ρολά κοτόπουλο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί.
1 φλιτζάνάκι του ελληνικού ζεστό νερό
200 γρ κονκασέ ή ντομάτα στον τρίφτη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 φύλλο δάφνης φρέσκο ή 2 φύλλα ξερή
½ κουταλάκι ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στην μέση (βγάζουμε το φύτρο)
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία


Βάζουμε την κατσαρόλα να ζεσταθεί σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα ρολά από όλες τις μεριές να πάρουν χρώμα και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, αφαιρούμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο και την Δάφνη και τα φέρνουμε μερικές βόλτες να γλασαριστούν. Προσθέτουμε την ντομάτα, την πιπεριά, το καρότο, την σάλτσα ή το κονκασέ, την ρίγανη, το αλάτι, την ζάχαρη και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει η  σάλτσα μια βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά.
Προσθέτουμε ξανά τα ρολά στην κατσαρόλα, το ζεστό νερό και  σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά.
Μετά το τέλος του χρόνου αφαιρούμε την Δάφνη και το σκόρδο (αν θέλουμε).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180-190 βαθμούς, η σχάρα στην μεσαία θέση του φούρνου.
Εντωμεταξύ βράζουμε το κριθαράκι μας σε νερό που κοχλάζει για 5 λεπτά και σουρώνουμε.
Αν χρησιμοποιήσουμε άλλο σκεύος για τον φούρνο, μεταφέρουμε την σάλτσα με τα ρολά σε αυτό και προσθέτουμε το μισοβρασμένο κριθαράκι.
Ανακατεύουμε καλά και φουρνίζουμε για 15 λεπτά.












 

Λίγα Λογάκια


Προβράζουμε το κριθαράκι γιατί έτσι γλυτώνουμε χρόνο και πολλά ανακατέματα. Επίσης με αυτό τον τρόπο το φαγητό γίνεται πιο ελαφρύ και φίνο στην γεύση.


Η συγκεκριμένη συνταγή γίνεται και με μοσχαράκι απλά θα το αφήσετε να βράσει με την σάλτσα στο μάτι τουλάχιστον 1 ώρα πριν βάλετε το φαγητό στον φούρνο.


Μια κατσαρόλα χωρίς πλαστικά χερούλια, που να μπορεί να μπαίνει στον φούρνο είναι πραγματικά μια καλή επένδυση για την κουζίνα σας. Εκτός του ότι δεν χρειάζεται να πλένετε επιπλέον σκεύη, δεν αλλάζει η θερμοκρασία του φαγητού και μαγειρεύεται όπως πρέπει.


Φιλάκια πολλά