Φουρτάλια – Τορτίγια – Φριτάτα

Στην Άνδρο φτιάχνουν την φουρτάλια ή φρουτάλια με πολύ βούτυρο, λουκάνικο, πατάτες… της κολάσεως..
Στην Τουρκία κάνουν μια ομελέτα με μπόλικο σπανάκι, στην Ισπανία φτιάχνουν την τορτίγια συνήθως με πατάτες και τσορίθο.
Εγώ σας δίνω μια ενδιαφέρουσα συνταγή για ομελέτα φούρνου, με μπρόκολο, φέτα και ψωμί vollkorn.









Υλικά (3 μερίδες)


6 αυγά
Λίγα μπουκετάκια μπρόκολο προβρασμένα για ελάχιστο χρόνο (3-4 λεπτά σε νερό που κοχλάζει)
50 γρ φέτα σε μικρά κομμάτια
30 γρ εμενταλ τριμμένο (ή μοτσαρέλα)
½ φέτα ψωμί vollkorn κομμένο σε τετραγωνάκια
Άνηθο ψιλοκομμένο (οσο μέγεθος εχει ένα σπιρτόκουτο)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι


Διαδικασία


Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου στους 180 βαθμούς, η σχάρα στην επάνω θέση του φούρνου.
Χτυπάμε σε βαθύ μπολ όλα τα αυγά αλατίζουμε ελαφρώς και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας απαλά.
Σε ζεστό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο να απλωθεί καλά σε όλο το τηγάνι και όσο το δυνατόν και στα τοιχώματα.
Ρίχνουμε και ψήνουμε την ομελέτα μόνο από την μία πλευρά για 5 λεπτά και στην συνέχεια μεταφέρουμε στο γκριλ για αλλα 5 λεπτά.




Λογάκια


Διαλέγετε ένα τηγάνι που να μπορεί να μπει στον φούρνο, να μην έχει δηλαδή πλαστικό χερούλι.Αν δεν έχετε, μπορείτε να τυλίξετε καλά με τρεις στρώσεις  αλουμινόχαρτο το πλαστικό μέρος. Μονο μην πάτε να την βγάλετε με γυμνο χερι!! Αουτς!
Το ψωμί Vollkorn είναι ένα μαύρο, σφιχτό ψωμί ολικής άλεσης με σχεδόν ολόκληρα δημητριακά σίκαλης και σιταριού. Είναι ένα ψωμί ιδιαίτερα πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και απαραίτητα λιπαρά οξέα.  Υπάρχει σε όλα τα σουπερ μαρκετ κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες.




Καλή όρεξη!