Τα γιουβαρλάκια του Κώστα..

Μια σφιχτή βελουτέ σουπίτσα λαχανικών με γιουβαρλάκια για τα βλασταράκια σας.
Ξεκίνησα να την φτιάχνω για το παιδί και τελικά έγινε αγαπημένη όλων..Η σούπα βγάζει 3-4 μερίδες.








Υλικά

3 πατάτες βιολογικές
4 καρότα βιολογικά
2 κρεμμύδια βιολογικά
1 πράσο (το άσπρο μέρος)
Σελινόριζα βιολογική τόση οσο είναι στο μέγεθος ένα μικρό μανταρίνι
2 ποτήρια ζεστό νερό
300 γρ κιμά (Μοσχαρίσιο ή από κοτόπουλο φιλέτο)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Χυμός από λεμόνι (στο σερβίρισμα και αναλόγως αν την θέλετε ξινή)


Διαδικασία

Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά, τρίβετε μέσα ένα καρότο στον τρίφτη και μισό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό , λίγο ρύζι, αλατάκι και πλάθετε τα γιουβαρλάκια.
Κόβετε σε μπαστουνάκια ή σε κύβους όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και τα αχνίζετε με λίγο νεράκι στην κατσαρόλα, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, προσθέτετε το νερό χαμηλώνετε την φωτιά και προσθέτετε τα γιουβαρλάκια. Σιγοβράζετε για 30 λεπτά με τρία τέταρτα. Μόλις περάσει ο χρόνος, αφαιρείτε τα γιουβαρλάκια και με την ηλεκτρική ράβδο για πουρέ λιώνετε όλα τα λαχανικά μέσα στην σούπα.
Αφήνετε να πάρει μια βράση ακόμη για να πήξει όπως θέλετε. (Αν δεν έχετε μπλέντερ σε ράβδο, τότε αφαιρέστε τα λαχανικά με μια τρυπητή κουτάλα και  χτυπήστε  τα στο μουλτι και ξανά κατσαρόλα).
Δοκιμάστε την σούπα να δείτε αν θέλει αλατάκι αν και στα παιδάκια το αποφεύγουμε.. Στο τέλος προσθέτουμε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγο λεμονάκι.. (Εγώ το λάδι το προσθέτω ακριβώς πριν λιώσω τα λαχανικά)
Σερβίρουμε με τα γιουβαρλάκια και καλή όρεξη!


Λίγα λογάκια
Προσωπικά δεν κάνω υπερβολές σε σχέση με τα βιολογικά αλλά είναι προτιμότερο τουλάχιστον όταν μαγειρεύετε ρίζες (πατάτες, κρεμμύδια, καρότα κα) να τα επιλέγετε βιολογικά.
Της συγκεκριμένης σουπίτσας της πάει πολύ και το κοτόπουλο και μπορεί άνετα να φαγωθεί και σκέτη. Εγώ την δευτερη μέρα δεν του δίνω κρέας αλλά του βάζω μέσα στην χορτόσουπα λίγο σουσαμάκι ζυμαρικό πολυ ψιλό. Ιδου και το βιντεο μόνο που τον πετυχα στο τέλος!!






Φιλάκιαααα!!!